«Είπατε ότι θα σκίζατε μνημόνια και σκίσατε ελπίδες, τις καταρρακώσατε. Ουδείς σήμερα είναι καλύτερα απ’ ό,τι ήταν το 2014. Όλοι είναι χειρότερα», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας απόψε στη Βουλή, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει «ένα σκοτεινό πολιτικό σχέδιο το οποίο αποκαλύφθηκε όταν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης κυνικά ομολογούσαν ότι τσάκισαν φορολογικά και συνειδητά τη μεσαία τάξη», ένα σχέδιο που θέλει την εξάρτηση των πολιτών από την εξουσία της σημερινής κυβέρνησης, με την άπαξ διανομή μερίσματος, βοηθήματος για τη φτώχεια που η ίδια προκάλεσε. «Πρώτα κάνετε τους πολίτες φτωχούς και μετά κάνετε τους φιλάνθρωπους. Αλλά αυτό, το ολοκληρωτικής εμπνεύσεως και φιλοσοφίας σχέδιο πολιτικής εξάρτησης των φτωχοποιημένων, δεν θα σας αφήσουμε να το ολοκληρώσετε, γιατί εμείς θέλουμε πολίτες ελεύθερους και γι’ αυτό αξιοπρεπείς να εργάζονται, να δημιουργούν, να ζουν χωρίς εξάρτηση από την εξουσία και θα το πετύχουμε», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και προσέθεσε:

«Αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ φτωχοποίησης των Ελλήνων, σκηνοθέτης και σεναριογράφος η κυβέρνησή σας. Θα είναι όμως το τελευταίο έργο της σειράς, γιατί αυτός θα είναι και ο τελευταίος προϋπολογισμός σας. Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι σε λίγους μήνες, όλα αυτά θα μοιάζουν κακός εφιάλτης. Το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής και γι’ αυτό θα είναι και τέλος της παρακμής. Με την κυβέρνησή μας, θα είναι απαρχή αποκατάστασης της οικονομικής, θεσμικής, κοινωνικής και ηθικής αξιοπρέπειας κάθε Έλληνα».