Στον Σταύρο Κοντονή το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Εισαγγελικών Αρχών των δύο χωρών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:06
03/12/2017
Στον Σταύρο Κοντονή το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας
7
loading

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής υποδέχθηκε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, υπό τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Επιθεώρησης Πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κ. XuLingyi.

Ο Κινέζος αξιωματούχος κ. Xu Lingyi βρίσκεται  επίσημα στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο διμερών επαφών επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλαγής απόψεων κυρίως για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης συμφωνήθηκε η υλοποίηση μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των Εισαγγελικών Αρχών Ελλάδας και Κίνας.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον Κινέζο αξιωματούχο για την προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς. «Η Ελλάδα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της στον ελληνικό λαό. Ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση ήταν η διαφθορά που ενδημούσε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «Για τον λόγο αυτό», όπως είπε, «η πάταξη της διαφθοράς, η οποία πλήττει την οικονομία και προκαλεί κοινωνική ανισότητα, καθώς και η απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εμπλακεί σε τέτοιες υποθέσεις αποτελούν κύριο μέλημα της Κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στον ευαίσθητο τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν παρέλειψε να παροτρύνει τον κ. Xu Lingyi, ώστε η Κυβέρνησή του να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην κατάργηση της θανατικής ποινής που ισχύει στην Κίνα.

Από την πλευρά του ο κ. Xu Lingyi ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό για τις χρήσιμες όπως είπε συμβουλές του, τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών «βρίσκονται σε δρόμο ομαλότητας», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και με αριθμούς σε υποθέσεις πάταξης διαφθοράς της χώρας του. Ο ανώτατος αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για τις δύο χώρες από το επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ.

Τον κ.XuLingyi συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. ZouXiaoli, ο Γενικός Διευθυντής στο 9ο Τμήμα Επιθεώρησης και Εποπτείας Πειθαρχίας CCDI/Υπουργείο Εποπτείας (MOS), κ. ChenZhangyong, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας κ. CaiWeiκαιο Ανώτερος Επιθεωρητής του 11ου Τμήματος για την Πειθαρχία και την Εποπτεία κ. XiaXiaodong.

Από την ελληνική πλευρά παρέστησαν, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου, η επικεφαλής της Εισαγγελίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα. Ελένη Τουλουπάκη, η Οικονομική Εισαγγελέας κα. Μαριάννα Ψαρουδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπασπύρου και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης κα. Μαίρη Αρβανίτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ο Κομμουνιστής.

  Αν είναι αυτοί αληθινοί Κομμουνιστές εμένα να μου περάσετε σκουλαρίκια.

 2. avatar Αυτο·ι·κανοποιούνται να εμέσσουν χολή

  Τρολ της δεξιάς, πονάει;

 3. avatar Μστ

  Όσο κομμουνιστές είναι οι Κινέζοι, άλλο τόσο κομμουνιστής είναι ο Κοντονής.!!!

 4. avatar ΤΡΤΡΕ

  κοντονις λερωνης

 5. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
  ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΚΟΥΒΑΣ, Β. ΚΟΡΕΑΣ ................ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΣΟΥ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.....

 6. avatar Social Distortion

  Ακούνε μνημόνιο οι ΣΥΡΙΖΑίοι και τρέχουν να τα υπογράψουν. Η διαφθορά εν τω μεταξύ στο κουμμουνιστικό κόμμα της Κίνας είναι τεράστια.

 7. avatar άποικος

  Μακάρι να αλλάξουμε προαγωγό και να διευθύνει τον οίκο ανοχής μας Κινέζος μήπως και γίνουμε άνθρωποι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει