«Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης των φυλακών έπρεπε να παρθούν ειδικά μέτρα. Είπε όμως και ότι σαν σωφρονιστικό σύστημα είμαστε προσανατολισμένοι σε υψηλές ποινές. Επομένως, όποια αλλαγή πρέπει να συνδυάζει μέτρα σωφρονισμού και αλλαγή του ύψους των ποινών, προφανώς όχι για όλους», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», λίγη ώρα αφότου στην ίδια εκπομπή ο Νίκος Παρασκευόπουλος είχε τονίσει ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος του για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα, αλλά ότι υπάρχουν ποινές φυλάκισης για όλους όπως, για παράδειγμα, για μη καταβολή διοδίων ή για μία ακάλυπτη επιταγή, οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν με διοικητικές ποινές.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος «είχαμε να αντιμετωπίσουμε την συμφόρηση των φυλακών, με κρατούμενους για “ήπια αδικήματα” οι οποίοι ήταν στην φυλακή δίπλα-δίπλα με τους “δασκάλους του εγκλήματος”, κάτι που συνιστούσε έκτακτη ανάγκη που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με έκτακτα μέτρα, όπως ο νόμος Παρασκευόπουλου».

«Είμαστε σε φάση αλλαγής του νόμου Παρασκευόπουλου, στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών στον Σωφρονιστικό και τον Ποινικό Κώδικα» επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.