Την πεποίθηση ότι το PSI δεν είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους γιατί δεν θα επαρκεί, αλλά θα έχουμε και νέα φάση με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέρους του δημόσιου τομέα εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον Real Fm.

«Το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση είναι το μεγάλο διακύβευμα που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πολιτικοί αρχηγοί», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η τρόικα επιμένει στις μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν έχουν επιτευχθεί οι μειώσεις δαπανών στο δημόσιο. Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος πρότεινε να περάσουμε σε νέα φάση αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος με ένα ενιαίο ταμείο για συντάξεις, μία ενιαία διαχείριση ασφαλιστικού συστήματος.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι δεν είναι υγιές να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα για τη θέση του αρχηγού, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και η εκλογή νέου προέδρου να γίνει με βάση το καταστατικό. Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει μία νέα πολυσυλλεκτικότητα και να μη στηρίζεται αποκλειστικά στο δημόσιο τομέα, αλλά να αποκτήσει τη φυσιογνωμία της δημιουργικής Ελλάδας, των ανθρώπων που παράγουν εθνικό πλούτο.