Σε παρέμβασή της σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου 2012, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε ότι μόνον η ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει πραγματική και ασφαλή λύση για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό οικονομικό αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι «ναι μεν η Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να θεωρηθεί θετική για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά ότι τα αποτελέσματά της παραμένουν ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι: «Μετά από τέσσερα χρόνια από την έναρξη της κρίσης, δεν υπάρχει ακόμη μια σταθερή απόφαση για έξοδο απ’ αυτή όλης της Ευρώπης. Το Σύμφωνο Σταθερότητας, δεν ήταν πραγματικά αναγκαίο σε νομικό επίπεδο, προφανώς όμως ήταν αναγκαίο ως μάθημα πειθαρχίας ή και απειλής γι’ αυτούς που παρεκκλίνουν από τους κανόνες. Ας δεχθούμε λοιπόν ότι αυτή είναι μια λύση, αφού όλες οι άλλες λύσεις είναι χειρότερες για τα ισχυρά κράτη μέλη της Ένωσης».

Η κα. Γιαννάκου επισήμανε ότι η ύφεση δεν πρόκειται να δώσει απάντηση στο πρόβλημα σε καμιά χώρα και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία και το πρόγραμμα λιτότητας, είναι απολύτως αναγκαία, αλλά χωρίς ανάπτυξη αποτελούν απλώς μια αδιέξοδη πολιτική με ολέθρια αποτελέσματα όχι μόνο για τις χώρες που εφαρμόζονται αλλά για το σύνολο της Ευρώπης».