Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε διαδοχικές συσκέψεις στη Βουλή με υπουργούς προερχόμενους από το Κίνημα, καθώς και κοινοβουλευτικά στελέχη.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στη διάρκεια της οποίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου και τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Έξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Χρήστο Πρωτόπαπα, Πέτρο Ευθυμίου και Μανώλη Μπεντενιώτη για την πορεία του PSI και την νέα δανειακή σύμβαση.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου συσκέφθηκε με τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον συντονισμό δράσης της ΚΟ του Κινήματος.

Αυτό που προέκυψε από τις σημερινές συσκέψεις είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επανεπιβεβαίωσε τη θέση του ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
Επαναβεβαιώθηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, για συντεταγμένη και οργανωμένη πορεία του Κινήματος, στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Βουλή με την ενεργοποίηση των ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας), αλλά και την πιο δραστήρια συμμετοχή των βουλευτών στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαππας.

Σχετικά με το θέμα της έκδοσης κοινών ή προνομιούχων μετοχών κατά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, θέμα το οποίο συζητήθηκε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του, σύμφωνα με την οποία ο νόμος ορίζει έκδοση κοινών μετοχών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει δέκτης κάποιου νέου αιτήματος σχετικά με το θέμα, ως εκ τούτου δεν έχει κανένα λόγο να ασχοληθεί με κάτι ανύπαρκτο. Τονίσθηκε επίσης ότι αν η τρόικα ή όποιος άλλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό, το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί αναλόγως.

Αύριο, πάντως, λίγο πριν τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στις 4 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με την τρόικα στο Γραφείο του στη Βουλή.