To ενδιαφέρον αλλά και τη διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κύριος Σαμαράς μίλησε για πολύ καλό κλίμα και για διεξοδική συνάντηση, σε όλα τα ζητήματα. «Έθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως συζήτησαν για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και «εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».

Από την ατζέντα στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα δεν μπορούσαν να λείπουν τα ενεργειακά θέματα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του ενεργειακού κολοσσού, Gazprom, όπου συζήτησε με τον επικεφαλής της εταιρίας, Alexey Miller, για τις προοπτικές της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην παροχή φυσικού αερίου και στην υλοποίηση του έργου South Stream στην επικράτεια της χώρας μας.