Παράταση της θητείας της κυβέρνησης ζήτησε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, θέση με την οποία συμφώνησε ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά διαφώνησε – όπως επιβεβαιώνει η Ιπποκράτους – κάθετα ο Α. Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ για διπλή τακτική, με την οποία – όπως φέρεται να είπε τορπιλίζει την συγκυβέρνηση – από τη μία έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει ευθύνες και από την άλλη δε στηρίζει αναγκαίες αποφάσεις. Σύμφωνα πάντα με την Ιπποκράτους, ο Α. Σαμαράς απάντησε πως δεν υπάρχει καμία συγκυβέρνηση και πως το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι η ρευστή κατάσταση μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η στήριξη των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση ως ότου ολοκληρώσει το έργο της, ενώ ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε συναίνεση και σε άλλα ζητήματα, όπως οι αλλαγές στη φορολογία, αλλά και οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στη βάση ενός κειμένου που παρουσίασε ο κ. Παπαδήμος στους τρεις αρχηγούς και αφορά ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας για τη στάση των τριών κομμάτων ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, δεν ετέθη όμως θέμα υπογραφών απόψε. Ωστόσο, από όλες τις πλευρές προκύπτει ότι στο σχέδιο συμφωνίας που παρουσίασε ο κ. Παπαδήμος για την ολοκλήρωση του PSI υπάρχει κοινή γραμμή των τριών κομμάτων.