«Προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος κανονισμού και καταβολής της σύνταξης καταβάλλεται μέσω της ενίσχυσης σε προσωπικό, της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση των υπαγομένων στη συνταξιοδοτική προστασία του Δημοσίου από 15.928 το έτος 2009, ανήλθαν σε 33.928 το 2010 και σε 28.480 το έτος 2011.

«Παρά την προαναφερόμενη υπέρμετρη αύξηση των αιτήσεων, ο χρόνος κανονισμού και καταβολής των συντάξεων ανέρχεται σήμερα σε 3 μήνες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, σε 6 μήνες για τους υπαλλήλους των Υπουργείων και σε 8 μήνες για τους υπαλλήλους των Νοσοκομείων και των ΟΤΑ», αναφέρει επίσης ο κ. Σαχινίδης και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μειωθεί ο χρόνος.

Το έγγραφο του κ. Σαχινίδη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να βγουν στη σύνταξη, είναι σε αδιέξοδο καθώς σήμερα περισσότερες από 150.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ βρίσκονται σε εκκρεμότητα».