Την πρόθεση της κυβέρνησης ότι ως το τέλος του τρέχοντος έτους θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος που έχει επιβληθεί στα κρασιά, επαναβεβαίωσε από την Νέα Αγχίαλο του Βόλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε στη Μαγνησία τον Συνεταιρισμό «Δήμητρα» στο οινοποιείο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα του Συνεταιρισμού και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι καταβάλλεται προσπάθεια να καταργηθεί ο επιβληθείς φόρος στα κρασιά, αφού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και θα αντικατασταθεί από κάποιο ισοδύναμο μέτρο.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, συμφώνησε και με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Δήμητρα» Γιώργο Κίτσιο ότι πρέπει να παταχθεί το λαθρεμπόριο του τσίπουρου, που αποτελεί μάστιγα για τους νόμιμους οινοπαραγωγούς της Θεσσαλίας γενικότερα, αφού αποτελεί και προϊόν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον καταναλωτή, λόγω της άγνωστης προέλευσής του.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Φυλώ» στους Αγίους Θεοδώρους και τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό «Φτελιά» στον Πτελεό, όπου όπως είπε έμεινε «έκπληκτος από την οργανωτικότητα και την καθαριότητα, αλλά και την κερδοφορία αυτής της αξιόλογης παραγωγής και προσπάθειας». «Θα τον ενισχύσουμε τον Συνεταιρισμό οικονομικά και θα τον εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.