Ότι η πολιτική κριτική, ακόμη και η σφοδρή, δεν οπλίζει χέρια τρομοκρατών, τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης, στον απόηχο της ανάρτησης του Γιώργου Φιλιππάκη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ότι η συζήτηση για το θέμα κινήθηκε επίτηδες προς τα εκεί «με πολική σκοπιμότητα από τη Νέα Δημοκρατία».

Στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική βία και πως «το πολιτικό σύστημα είναι μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ασκείται η πολιτική αντιπαράθεση και καλώς κάνει και ασκείται. Δεν υπάρχει συνεχές μεταξύ πολίτικης σύγκρουσης και τρομοκρατίας… Όποιος νομίζει ότι υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολίτικης κριτικής και της τρομοκρατικής βίας, αυτός πρέπει να δώσει λόγο».

Επίσης, για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη σχετικά με την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, σχολίασε: «Αυτό που είπε ο κ. Πολάκης, είναι ότι δεκάδες μέλη της κυβέρνησης δέχονται κάθε μέρα τέτοιες απειλές στα social media δεκάδες και εκατοντάδες άθλια σχόλια».

«Ακουστήκαν και τοποθετήσεις περάν των ορίων του πολιτικώς ορθού», παραδέχθηκε, ωστόσο, ενώ για την επίμαχη ανάρτηση του δημοσιογράφου, ανέφερε: «Δεν θα μπω στην περιπτωσιολογία για τον Φιλιππάκη».

Σε ανάρτηση του στο Twitter για το ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε: «Το να βλέπουμε ένα συνεχές μεταξύ πολιτικής αντιπαράθεσης & τρομοκρατικής βίας, αυτό είναι που δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια συζήτηση».