«Σιγά, σιγά.. Του ευχόμεθα περαστικά» είπε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, καλώντας στο βήμα της Βουλής τον Γιάννη Κουτσούκο, εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το πολυνομοσχέδιο.

«Ε, ναι… Μην έχουμε και άλλο ατύχημα» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέβηκε με πατερίτσες στο βήμα καθώς είχε σοβαρό ατύχημα όταν έπεσε από δέντρο ελιάς.

Ο Γιάννης Κουτσούκος βρισκόταν στο λιοστάσι του, όταν ανέβηκε σε μια ελιά για να κλαδέψει έμα κλαδί.

Δυστυχώς το κλαδί που πατούσε έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος τριών μέτρων και να σπάσει το πόδι του στο μηρό.

Μιλώντας στη Βουλή είπε: «Λέμε ένα “όχι” καθαρό και στεντόρειο στα μέτρα και στα αντίμετρα που δεσμεύουν τη χώρα στη λιτότητα και την εγκλωβίζουν σε οικονομικά αδιέξοδα».

«Μόνο ένας μεταλλαγμένος αριστερός θα μπορούσε να ψηφίσει περικοπές συντάξεων και μισθών, ύψους 4,9 δισ. ευρώ, βάρβαρες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή πλειστηριασμούς» υποστήριξε ο κ. Κουτσούκος και συνέχισε: «Σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία θα επικυρώσει το 4ο μνημόνιο που παραδίδει τη χώρα στους δανειστές, με όρους ηττημένου. Ό,τι διεκδικούσαν από το 2010 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ οι δανειστές παραχωρείται τώρα. Ότι δεν δόθηκε με το τρίτο μνημόνιο δίνεται με το τέταρτο. Η απόφαση που θα πάρει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία δεσμεύει τη χώρα στη λιτότητα, την εγκλωβίζει στην ύφεση και στο οικονομικό αδιέξοδο και τη διαλύει».

Ο κ. Κουτσούκος, έκανε ακόμα λόγο «για μεγάλη πολιτική απάτη» σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι «είναι ένα μακιαβελικό σχέδιο» που ξεκίνησε από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.