«Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ, ο λαός θα υποστεί συντριπτικά πλήγματα». Αυτό πιστεύει η Αλέκα Παπαρηγα και εξηγεί ότι «τη συγκυβέρνηση την επέβαλαν η ελληνική πλουτοκρατία και η ΕΕ για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τα παλιά Μνημόνια και να συμφωνήσει τα ακόμα χειρότερα Μνημόνια της χρεοκοπίας».

Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν «τα απάνθρωπα χαράτσια», σημειώνοντας πως «ό,τι παίρνουν από τον λαό δεν είναι προσωρινό».

Αναφερόμενη στις προτάσεις συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, η κ. Παπαρήγα λέει ότι το «αντιμνημονιακό μέτωπο από μόνο του δεν λέει τίποτα» και πως «είναι μία παγίδα που αν πέσει σε αυτή ο λαός, τότε δεν έχει ελπίδα να σωθεί».

Η Α.Παπαρήγα εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με τις προτάσεις συνεργασίας επιχειρεί να θολώσει για ακόμη μία φορά τα νερά, να κρύψει ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του για την ΕΕ και την κρίση αποδείχτηκαν όλες, μα όλες, χρεοκοπημένες».

Τέλος, στάφηκε και κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, τον οποίο χαρακτήρισε «λαγό του ΠΑΣΟΚ και διάφορων μηχανισμών».