Η απελευθέρωση της έκτης δόσης, αλλά και οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν σε ιστορικά χαμηλά το δικομματισμό και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, εντείνουν τις διεργασίες για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε η συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του οικονομολόγου Α. Δοξιάδη. Στη συνάντηση εκλήθησαν οι, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι και πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις με συναδέλφους τους από τη Νέα Δημοκρατία, και με κινήσεις πολιτών για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα υπερβαίνει τα σημερινά κόμματα και θα τοποθετείται στο κέντρο του σκηνικού, με κύριο σημείο της φυσιογνωμίας του, τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως γράφει η Real News, οι διεργασίες βουλευτών από το ΠΑΣΟΚΞ και τη ΝΔ για το ενδεχόμενο υπέρβασης του σημερινού πολιτικού σκηνικού συνεχίζονται και εντείνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς το περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου εκτιμάται ότι ευνοεί την επώαση νέων σχημάτων.

Οι συζητήσεις μεταξύ των Α.Διαμαντοπούλου, Γ.Ραγκούση, Ηλία Μόσιαλου και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τους, Α.Σπηλιωτόπουλο, Κ.Μητσοτάκη, Μ.Βαρβιτσιώτη, Κ.Χατζηδάκη, και Ευάγγελο Αντώναρο, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Στο κάδρο παραμένει και ο Γ.Φλωρίδης, η συνάντηση του οποίου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, την περασμένη εβδομάδα, μάλλον δεν είχε ευτυχές αποτέλεσμα.