Άρχισαν για τα καλά τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ καθώς οι κριτικές αναφορές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επισήμανσή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε πλέον να θέσει υποψηφιότητα μόνο σε… αποικία, προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε μερίδα «πράσινων» βουλευτών.

Σαφέστατες αιχμές κατά της Α. Διαμαντοπούλου και του Μ. Χρυσοχοΐδη, άφησε ο υφιστάμενος του υπουργού Ανάπτυξης, σχολιάζοντας το διάλογο που άνοιξε για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης, έγραψε στο προσωπικό του blog ότι: «Δεν μπορώ να προσεγγίσω την συνταγή του ΠΑΣΟΚ PLUS με διπλάσιο αμονιαζόλ», αναφερόμενος εμμέσως στην Α. Διαματοπούλου, ενώ για τον πολιτικό του προϊστάμενο σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δηλώνεις παρών όταν καλού κακού είσαι απών ή απών ενώ έχεις και το νου σου να είσαι παρών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά “μεταρρυθμιστών” και “αντιμεταρρυθμιστών”, όπως δεν είχα καταλάβει την διαφορά μεταξύ “εκσυγχρονιστών” και “αντιεκσυγχρονιστών”. Αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;».