Στην εκτίμηση ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα προχώρησε ο  Γιάννης Τσιρώνης. «Η καθυστέρηση δεν φέρνει πάντα αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Εάν κρίνω από αυτά που διαβάζουμε στα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις, εκτιμώ ότι είμαστε κοντά. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, δεν έχουμε κληθεί σε κοινοβουλευτική ομάδα. Εκείνο στο οποίο θα ήθελα να επιμείνω είναι ότι με τρομάζει περισσότερο η σεναριολογία παρά τα ίδια τα μέτρα» είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα και στο πόσοι θα πληγούν από αυτά ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε: «εγώ δεν εκτιμώ ότι θα πληγούν πάλι οι ίδιοι. Δεν μπορώ να εξωθούμαι σε μία πρόβλεψη χωρίς να έχω δει τα μέτρα. Και πιστεύω ότι καλά κάνουν αυτήν τη στιγμή και οι δύο πλευρές και κρατούν μία εχεμύθεια στα μέτρα γιατί είναι κακό πράγμα η σεναριολογία.

Είναι βέβαιο ότι εάν αυτήν τη στιγμή για παράδειγμα είχαμε υπογράψει από την πρώτη μέρα, και πριν από το 2015, το 4,5% πλεόνασμα που προέβλεπε το προηγούμενο μνημόνιο δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα και θα είχαμε τινάξει την οικονομία στον αέρα, θα είχαμε πάει στη δραχμή σας το υπογράφω. Εάν είχαμε μείνει στο υπογράφω ότι έρχεται θα έπρεπε να έχουμε πληρώσει πέρυσι πάνω από 8 δισ. περισσότερα μέτρα. Άρα μην λέμε ότι η καθυστέρηση ήταν πάντα για κακό».