«Η νέα κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση συνενοχής αλλά κυβέρνηση ειδικού σκοπού, περιορισμένου στόχου και συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα», ανέφερε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η εντολή που παίρνει αυτή η κυβέρνηση είναι να λάβει την έκτη δόση, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και να προκηρύξει εκλογές, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης και για τη στάση του κόμματος του πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν είναι κυβέρνηση που θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Εμείς δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες της απελθούσας κυβέρνησης. Δεν δίνουμε άφεση αμαρτιών. Δεν μπαίνουμε στο ίδιο κάδρο».

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προειδοποίησε πως «όσοι σκέφτονται να προβάλλουν έναν νέο εκβιασμό ενόψει της δόσης του νέου προγράμματος, να το ξεχάσουν», διότι η ΝΔ πιστεύει ότι πρέπει «να γίνουν εκλογές ώστε με νέα και φρέσκια εντολή η επόμενη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τους νόμους που θα ακολουθήσουν το νέο Μνημόνιο».