Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν οργισμένη. «Δεν περίμενα πως θα έφτανε η μέρα που πρωθυπουργός της χώρας θα γινόταν το κούφιο μεγάφωνο του κύριου Βαξεβάνη» ανέφερε σχετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναφερθήκατε επίσης στα δάνεια του Κήρυκα, αλλά δεν αναφέρατε γιατί ήταν η μόνη περιφερειακή εφημερίδα που ελέγχθηκε από τη εξεταστική;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε «αποκρύψατε το πιο ουσιαστικό στοιχείο. Υπήρξε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τον «Κήρυκα Χανίων». Δεν γνωρίζετε ότι από όλες τις υποθέσεις που ελέγχθηκαν ο «Κήρυκας Χανίων» είχε τα δάνεια του εξασφαλισμένα;

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ΔΟΛ. «Επιβεβαιώνετε ή όχι ότι ζητήσατε από τον κύριο Ψυχάρη πριν από δυο χρόνια την εμπλοκή Μουλόπουλου στον οργανισμό; Και μιλάτε εσείς για διαπλοκή;».

Τέλος ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε με νόημα: «Τώρα που δεν έχουμε χρήματα να «πληρώσουμε» δημοσκοπήσεις γιατί μας δείχνουν 15 μονάδες μπροστά;».