Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο κεντρικό δελτίο του Mega ερωτηθείσα για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», αναφορικά με το θάνατο του διαδηλωτή στα χθεσινά επεισόδια.

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλά για «οργανωμένο σχέδιο», καθώς όπως επισημαίνει «ήταν δυνατό να είναι έξω από τις προβλέψεις τις αστυνομίας» το ενδεχόμενο επεισοδίων μετά από τόσα δημοσιεύματα σε blog;

Η κ. Παπαρήγα μιλά για «δολοφονία», καθώς όπως υποστηρίζει «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους».

«Χθες έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχαν κουκουλοφόροι», λέει και καταγγέλλει ευθέως σχέσεις της αστυνομίας με κουκουλοφόρους, ακόμη και «αστυνομικούς- κουκουλοφόρους».

Παράλληλα, μιλά για «ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της στη Σανταρόζα και έβαλε ρούχα κουκουλοφόρων», ενώ σε σχετική ερώτηση, απαντά ότι «σαφέστατα υπάρχει σχέση της αστυνομία με τους κουκουλοφόρους».

Μάλιστα, δείχνει για ακόμη μία φορά προς το ΛΑΟΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει αίμα», ενώ καταγγέλλει ότι «το συγκεκριμένο κόμμα έχει συγκεκριμένους θύλακες μέσα στην αστυνομία».

Πάντως, τόνισε ότι δεν πρέπει να αποσυνδέσουμε το σοβαρό γεγονός του θανάτου ενός διαδηλωτή από το στόχο, δηλαδή την κρίση, την απόγνωση των ελληνικών νοικοκυριών και τις αποφάσεις της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

Στο δελτίο παρενέβη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αθ. Κοκαλάκης, ο οποίος κάλεσε την Αλέκα Παπαρήγα «να πάει τα στοιχεία που έχει σε εισαγγελέα», καθώς όπως είπε η ελληνική αστυνομία «λειτουργεί στο πλαίσιο του συντάγματος».

Απαντώντας η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη των καταγγελιών της.