«Η επόμενη ημέρα της 23ης Οκτωβρίου είναι και πρέπει να είναι μια ιστορική μέρα για τη χώρα μας», δήλωσε η Κατερίνα Μπατζελή κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπατζελή τόνισε ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής η χώρα μας πρέπει να δώσει με αποφασιστικότητα μια σαφή απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να «τζογάρουν» το μέλλον της Ε.Ε., σε εκείνους που συνειδητά επιδιώκουν την καθυστέρηση και τη διάλυση της Ευρώπης.

Απαντώντας σε εκείνους που ζητούν εκλογές, η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι «σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, το να ομφαλοσκοπούμε σε εσωτερικό επίπεδο για το τι έχει γίνει και τι θα μπορούσε να γίνει κάτω από ιδεατές συνθήκες είναι σαν να προκαλούμε να μας χαρακτηρίσουν σε διεθνές επίπεδο ως το «μαύρο πρόβατο», ενώ η πραγματικότητα είναι ότι οι λανθασμένες τακτικές της Ευρώπης μας έχουν οδηγήσει κατά κύριο λόγο στη σημερινή κατάσταση.

Οι εκλογές δεν μπορεί να γίνουν μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα με την συνεχή απαξίωση του πολιτικού συστήματος έναντι της ίδιας της κοινωνίας το μέλημα της οποίας δεν είναι η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή λειτουργίας του ίδιου του συστήματος, η εξεύρεση λύσης και το ξεπέρασμα της κρίσης».