«Η φορολόγηση κοστίζει 5.000 ευρώ τον χρόνο σε κάθε νοικοκυριό και τα προβλήματα λύνονται με μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, με εκλογές, με αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πορείας του τόπου. Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές. Κάθε ημέρα που η κυβέρνηση παραμένει κάνει κακό στο έθνος, κάνει κακό ξεχωριστά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα». Αυτό τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας σήμερα, στην εκπομπή «Live U» στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο, όπου η Ελλάδας μοιάζει με ρημαγμένη χώρα. Υπάρχει μία δογματική υπερφορολόγηση των πολιτών, μία δογματική υπερφορολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πλήττει και τις επενδύσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια. Η κατάσταση σε όλους τους τομείς, όπως στην υγεία, είναι πάρα πολύ κακή. Όλα αυτά δεν λύνονται με ανασχηματισμό. Τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες. “Θα αλλάξει ο Μανωλιός, θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς”».

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπεύθυνος ηγέτης, παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση, δίνοντας και το εναλλακτικό μας πλαίσιο, που είναι η Συμφωνία Αλήθειας και ο οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «έναν αποτυχημένο υπουργό καναλάρχη, τον κ. Παππά, ο οποίος πριν από ένα μήνα απειλούσε να κλείσει τα κανάλια που δεν είχαν πάρει άδεια και αν δεν είχαν κινητοποιηθεί η Νέα Δημοκρατία, τα άλλα κόμματα, και η κοινωνία των πολιτών, δεν θα ήμασταν εδώ». «Πως μπορεί να συμφωνήσεις με έναν, ο οποίος επιχειρεί με τρόπο, ο οποίος είναι περίεργος, να πάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ; Για να έρθει μετά να εφαρμόσει τον νόμο του; Αυτό μάς είπε ο κ. Παππάς εμμένοντας στον αριθμό 4, ενώ ο κ. Βούτσης μίλησε για 3», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε: «Όσο δεν καταργείται ο νόμος Παππά, ο αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός, δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ».