Στο θέμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα επανήλθε σήμερα η ΝΔ καταγγέλλοντας «τη δημιουργία νέων κρατικών δομών που συνιστά πρακτική νοσηρού κομματισμού και βόλεμα ημετέρων».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή σχέδιο μαζικών απολύσεων την ίδια στιγμή επιμένει στην διόγκωση του σπάταλου κράτους με τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, τις παράνομες προσλήψεις του 2010, την αύξηση των μετακλητών στα γραφεία υπουργών και τη μεθόδευση νέων προσλήψεων. Οι πρακτικές της δημιουργούν μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα και συνιστούν κατάφορη αδικία σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων».

Η ΝΔ ρωτά αν η κυβέρνηση προτίθεται να ανακαλέσει τις αποφάσεις για την ίδρυση των κρατικών δομών και τις οποίες «καταγγέλλουν πια και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Λέει ακόμη η ΝΔ ότι η κυβέρνηση μόνο το 2010 προχώρησε σε περίπου 30 χιλιάδες νέες προσλήψεις και ρωτά αν είναι νόμιμο να γίνονται τέτοιες προσλήψεις την ώρα που υπάρχουν νομοθετημένοι περιορισμοί στην αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων από το δημόσιο.

Ρωτά ακόμη αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αύξηση των μετακλητών θέσεων την οποία αποφάσισε μετά τον ανασχηματισμό. Επαναφέρει και το θέμα με τις προσλήψεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Τέλος ο κ. Μιχελάκης επιμένει ότι «περιμένουμε απαντήσεις όχι στα λόγια αλλά εμπράκτως».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα περί συναίνεσης, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «βλέπουμε συναίνεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις θέσεις της ΝΔ» και υποστήριξε ότι «υπάρχουν βουλευτές που υιοθετούν τις καταγγελίες της ΝΔ για τις πρακτικές της κυβέρνησης που αυξάνουν το σπάταλο κράτος όπως και βουλευτές που ζητούν να σταλεί επιστολή στα κοινοβούλια της Ευρώπης που να τονίζει ότι η συνταγή για την έξοδο από την κρίση είναι λάθος, κάτι που υποστηρίζει η ΝΔ».

Ο κ. Μιχελάκης επέμεινε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ λέγοντας ότι «η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια είναι τραγική και η στάση της κυβέρνησης απαράδεκτη».

Υποστήριξε ότι δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία εκατομμυρίων πολιτών αλλά «η κυβέρνηση δεν φαίνεται να συγκινείται, δεν έχει σθένος, ούτε να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν παίρνει καμία απόφαση και επιδεικνύει αδιαφορία».