«Πρέπει να υπάρξει σύνδεση των μισθών και της παραγωγικότητας», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Ο Η.Μόσιαλος χαρακτήρισε το νέο μισθολόγιο δίκαιο και ενθαρρυντικό για τους «ευσυνείδητους δημόσιους υπαλλήλους». Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το νέο μισθολόγιο και το «νέο διοικητικό μοντέλο είναι ένα μοντέλο ευρωπαϊκό και όχι ένα μοντέλο Ινδίας».

Ο Η.Μόσιαλος εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων «δεν θα χάσουν χρήματα» και πως τις [σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται» επισκιάζουν τα οικονομικά μέτρα. Ωστόσο, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εκπομπή της τηλεόρασης του Mega, «δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Δανία μέσα σε ένα χρόνο».
Σε ιδιώτες αναμένεται, επίσης, να δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι της είσπραξης φόρων, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι «Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν πολιτική σταθερότητα» και απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών, εκτός «αν το ζητήσει η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: 24h.gr