Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι «συμπεριφορές πρόκλησης όπως αυτές που είδαμε δεν είναι αποδεκτές και συνιστούν τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή προοπτική της», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις στην περιοχή του Καστελόριζου.

Ο κ. Λαμπρινίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «οι τουρκικές πράξεις και απειλές των τελευταίων εβδομάδων πρέπει να σταματήσουν» και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον κ. Ερντογάν του διαμήνυσε ότι η Τουρκία οφείλει να απέχει από κινήσεις που προκαλούν εντάσεις καθώς «η οδός των εντάσεων είναι λανθασμένη και επικίνδυνη».

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «καμία κίνηση της γείτονος δεν μένει αναπάντητη, η Ελλάδα έχει την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χωρίς να επιτρέψουμε στην Τουρκία να ορίσει τον ρυθμό των εξελίξεων» και σημείωσε ότι κάθε φορά που αναφέρεται παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας «προβαίνουμε ακαριαία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Τουρκία θα βγάλει στο Καστελόριζο τον πανικό της».

Πηγή: 24h.gr