Συνεδριάζει από το πρωί το οικονομικό και επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Τα χαμόγελα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ήταν μάλλον πικρά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς οι πληροφορίες για «κούρεμα » του ελληνικού χρέους πληθαίνουν και οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες.

Το σενάριο, όχι πλέον απίθανο, ότι η χώρα αναγκαστικά λόγω κρισίμων συνθηκών θα χρειαστεί να πάει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς μάλιστα να προηγηθούν εκλογές, πανικοβάλλει την Συγγρού.

Η ηγεσία της ΝΔ γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα αρνηθεί την συμμετοχή της σε ένα σχήμα αναγκαστικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και ίσως ολίγον ΛΑΟΣ (η αριστερά θεωρείται απίθανο να συμμετάσχει).

 Άλλωστε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις μπορεί η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να ήταν πλέον σε όρια κυβερνητικής πλειοψηφίας για την ΝΔ όμως οι πολίτες όλων των κομμάτων σε πολύ μεγάλα ποσοστά απεύχονται τις εκλογές .Οι αναλυτές μάλιστα που γνωρίζουν και τα ποιοτικά στοιχεία υποστηρίζουν ότι οι πολίτες σ αυτή τη συγκυρία φοβούνται τις εκλογές…

Φαινομενικά πάντως και μέχρι οι εξελίξεις να μετατραπούν σε γεγονότα η ΝΔ εξακολουθεί να εφαρμόζει «σκληρή» αντιπολιτευτική τακτική. Το απόγευμα μάλιστα ο τομέας συνδικαλιστικού της ΝΔ έχει καλέσει για σήμερα το απόγευμα (18:00) συγκέντρωση εργαζομένων και συνδικαλιστών από τους φορείς που έχουν μπει στο πρόγραμμα και μάλιστα τα γραφεία της Λ. Συγγρού.

Στόχος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αφενός να εξηγήσει στους εργαζομένους ότι η εφεδρεία την οποία προωθεί η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη πρόταση Σαμαρά και αφετέρου να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αναλάβει καμία δέσμευση για το μέλλον των εργαζομένων, από τη στιγμή που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία.