«Η κατάσταση της χώρας είναι άσχημη. Η κυβέρνηση δίνει μάχες» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στη ΝΕΤ αναφερόμενος στην οικονομία και τις συζητήσεις που γίνονται εντός της κυβέρνησης μετά και τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin.

«Η κυβερνητική επιτροπή συζήτησε χθες την κατάσταση και τον προϋπολογισμό» είπε ο κ. Παπαϊωάννου, ενώ αναγνώρισε ότι «υπάρχουν δυσκολίες». «Η τρόικα λέει ότι αν τηρήσουμε το πρόγραμμα βγαίνει, αλλά το θέμα είναι αν θέλουν να σωθεί η Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα στοίχημα και πρέπει να το κερδίσουμε».

Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι καλλιεργούν την ανομία. Σημείωσε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης ενθαρρύνουν το κίνημα «δεν πληρώνω» και ανέφερε ως παράδειγμα το νέο φόρο στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Focus που δείχνει την Ακρόπολη να βυθίζεται, είπε ότι ορισμένα ελληνικά μέσα είναι χειρότερα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε, επίσης, λόγο για λευκή απεργία στους φορείς και τις υπηρεσίες του δημοσίου και δήλωσε ότι πρόωρες εκλογές σημαίνουν πράξη ύψιστης ανευθυνότητας.