«Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να επιβιώσουμε». Σε αυτή τη λογική ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Βελλίδειο.

«Πρέπει να τα αλλάξουμε όχι γιατί μας το επιβάλουν οι ξένοι», τονίζει.

«Αμφιβάλει κάποιος ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει το ευρωπαϊκό της πρόσωπο και να μείνει στη ζώνη του ευρώ;», αναρωτιέται ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «σκληρή διαπραγμάτευση» και «τιτάνια προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έπρεπε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ νωρίτερα έκανε και μία αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια που διογκώθηκε το χρέος και αυξήθηκαν τα ελλείμματα.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται της επιτυχίας της 21ης Ιουλίου, η οποία δίνει μεγάλη ευκαιρία στη χώρα και αναφέρει ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε στη μέση»

«Δεν πρέπει να χάσουμε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου… Θα ανταποκριθούμε στην ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας», τονίζει ο Παπανδρέου.

«Ο λαός μας δοκιμάζεται», λέει κάνοντας αναφορά σε δραματικούς τόνους στους ανέργους, στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που «παλεύουν να μην κλείσουν», στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους.

«Υπάρχει ελπίδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», λέει.