Κωνσταντοπούλου: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών

«Δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:52
10/06/2016
Κωνσταντοπούλου: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών
4
loading

Στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εστίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο μήνυμα της από το Δίστομο όπου επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Πλεύσης Ελευθερίας», παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς.

«Σήμερα» δήλωσε, «είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την μη διευθέτηση του ζητήματος και παροτρύνει τον λαό να παλέψει προκειμένου να «δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία».

Διότι, επισημαίνει «δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών».

Η Πλεύση Ελευθερίας, υπογραμμίζει θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar 778

  γιατι δεν κανει αγωγη?? Μονο λογια

  1. avatar Ελεύθερος σκοπευτής

   Πολύ σωστή η ερώτηση σου. Η απάντηση θα σε εκπλήξει, να είσαι βέβαιος-α. Να το πάρουμε από την αρχή.

   Οι Γερμανικές οφειλές, χωρίζονται σε δύο μέρη. Το ένα μέρος είναι το περιβόητο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο το οποίο χορηγήσαμε στους κατακτητές. Αυτό το σκέλος του χρέους έχει αναγνωριστεί από την Γερμανία και μάλιστα είχαν αρχίσει να πληρώνουν και δόσεις τις οποίες σταμάτησαν να εξοφλούν το 1958, μετά από προφορική μυστική συμφωνία Καραμανλή με τους Γερμανούς, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Ξ Ζολώτας αλλά και επιβεβαιώνονται από την αλληλογραφία Ράινχαρτ Γ Παπανδρέου. Αυτό το χρέος ήταν 25 εκ Γερμανικά μάρκα, με την αναγωγή και τους τόκους υπερμημερίας, ανάγεται στα 320 ΔΙΣ ευρώ και είναι ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ. Δεν χρειάζεται ούτε αγωγή ούτε τίποτα, μια απλή υπουργική απόφαση.
   Και αυτό φυσικά αποδεικνύει το πόσο ΠΡΟΔΟΤΕΣ είναι όλοι τους.

   Το άλλο σκέλος είναι οι πολεμικές αποζημιώζεις, επανορθώσεις για τις καταστροφές, τις ληλασίες, τα ολοκαυτώματα των Ελληνικών χωριών, τις κλεμμένες αρχαιότητες.κλπ

   Αυτό το χρέος διάφορες μελέτες το κοστολογούν από 300 ΔΙΣ - 1,5 ΤΡΙΣ Ευρώ.
   Και αυτό το κομμάτι ουδέποτε το διεκδίκησαν οι κυβερνώντες ενώ υπάρχουν αποφάσεις, πχ για το Δίστομο από Ιταλικό δικαστήριο.

   Συμπέρασμα.....
   ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

   1. avatar Σιγά ρε πατριώτη

    Βάλε και σάλτσα καμιά 100αριά δις για τα στερνά μας;
    ΓΙΑΤΙ σταμάτησε το 58 η πληρωμή,θα μας πείς; ΓΙΑΤΙ στα συμβόλαια \"4 συν 2\" το 1990, που μετά συνυπόγραψαν οι αρχηγοί της τότε ΕΟΚ , μπήκε όρος κλεισίματος των αποζημιώσεων; Γιατί το 92 με την υπογραφή ίδρυσης της ΟΝΕ ξαναμπήκε όρος τέτοιος;
    Βάλε σάλτσα λοιπόν, πιές φρέντο και περίμενε τα λεφτά, γιατί είδες πως αυτό σου έφταιγε που χρεωκόπησες ε;
    Εσύ ΠΛΕΡΩΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ προττού ζητήσεις....σάλτσες.
    Υ.Γ. ΧΑ ΚΑΙ στο Δίστομο ΚΑΙ στα Καλάβρυτα εκλέχτηκε; ΑΡΑ ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ;

    1. avatar Ελεύθερος σκοπευτής

     Πάνε ξεστραβώσου και διάβασε, ενημερώσου και μετά έλα να συζητήσουμε. Ραγιά έ ραγιά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει