«Το ύφος των δηλώσεων εκπροσωπεί αυτόν που τις κάνει». Αυτό ήταν το σχόλιο του Ηλία Μόσιαλου στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στους δημοσίους υπαλλήλους, αφήνοντας τον ουσιαστικά ακάλυπτο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ωστόσο πως «συμφωνούμε στο γενικό πλαίσιο ότι ο δημόσιος τομέας είναι μεγάλος και αντιπαραγωγικός και πρέπει να γίνει μικρότερος και ευέλικτος».

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι άξιοι, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα θέσει θέμα άρσης της μονιμότητας στην αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε ότι η συζήτηση είναι πρόωρη, αλλά δεν θα φοβηθεί να βάλει και τέτοια ζητήματα.

Πάντως, παρά το θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις που πυροδότησε η επίθεση, που εξαπέλυσε σε μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε στο θέμα και επέμεινε στις θέσεις του.

Απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων για θέματα ψυχικής υγείας, τόνισε χαρακτηριστικά «Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνάδελφος που να μην πιστεύει ότι δεν λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω, και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται, ώστε μετά τα μέτρα να είναι συνάρτησή της και όχι συνάρτηση αοριστολογιών».

Όλα αυτά, μετά και την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Λοβέρδος από συνεδέλφους του υπουργούς.

«Οι υπουργοί με τις δηλώσεις τους δεν πρέπει να δημιουργούν ζητήματα. Δε συμφωνώ με αυτά που είπε ο κ. Λοβέρδος», ήταν και η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Μ. Όθωνα, μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ.

«Για να είναι αποτελεσματική, την κυβέρνηση πρέπει να χαρακτηρίζουν η αποφασιστικότητα και η δικαιοσύνη, και όχι ισοπεδωτικές και απαξιωτικές λογικές», σημείωσε πριν από λίγο, μιλώντας στον «Αθήνα 98.4», ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος.

«Δε γνωρίζω ακριβώς τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, δε συμφωνώ όμως με τέτοιες γενικές αναφορές. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει», είπε χθες βράδυ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης.

Πηγή: 24h.gr