Την έντονη ανησυχία του για την ιδιότυπη αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Είναι η χειρότερη εκδοχή να λειτουργεί αυτή η κοινωνία με αντανακλαστικά αντιπαραθετικά, όταν όλα τα προβλήματα εντάσσονται σ’ έναν συγκεκριμένο κύκλο, ο οποίος έχει σχέση με την παθογένεια της λειτουργίας του ελληνικού κράτους», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους, σημείωσε ότι «αυτή η δημόσια διοίκηση και δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργούσαν στο πλαίσιο ενός πελατειακού κράτους. Ενός κράτους δομημένου στην αντίληψη μιας συγκεντρωτικής κρατικής αντίληψης που τροφοδοτούσε και εξυπηρετούσε τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Και αναφέρομαι όχι στους εργαζομένους και στους μισθωτούς, αλλά στην ίδια την λειτουργία της αγοράς. Κατά συνέπεια είναι ανάθεμα αυτό το οποίο λέει και όχι η αντιμετώπιση του ζητήματος με τον τρόπο που πρέπει να γίνει».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι αναγκαίο, αλλά πρόσθεσε «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημάνει την εξαθλίωση και τη μισθολογική αναξιοπρέπεια».