Επιμένει στη θέση του για τους δημόσιους υπαλλήλους ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λοβέρδος, αποδίδοντας το φαινόμενο των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα στις «δεισιδαιμονίες και κακοδαιμονίες της μεταπολίτευσης».

«Το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα δημιούργησε την κατάσταση αυτή», λέει σε συνέντευξή του στο δελτίο Ειδήσεων του mega.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που με αυταπάρνηση δουλεύουν παρά τη χαμηλή τους αμοιβή είναι οι λιγότεροι. Οι περισσότεροι κάνουν κάτι άλλο», λέει χαρακτηριστικά. Όπως εξηγεί, πρότεινε στους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας να πάνε στον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και, όπως λέει, μόνο ένας πήγε!

Ερωτηθείς με το αν συμφωνεί με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λέει ότι η εργασιακή εφεδρεία «νομοθετήθηκε στα τέλη Ιουνίου και πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται. Κατά την άποψή μου έπρεπε να είχε εφαρμοστεί». Μάλιστα, διευκρινίζει ότι όταν μιλάμε για εργασιακή εφεδρεία δε μιλάμε για το στενό δημόσιο τομέα και αναφέρει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα εξειδικευτούν και θα επαναπροσληφθούν.

Στη συνέχεια υπεραμύνεται του ανοίγματος του επαγγέλματος των φαρμακοποιών λέγοντας ότι έχει γίνει.

Παράλληλα, παραδέχεται καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και τονίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που ούτως ή άλλως έχουν ήδη ψηφιστεί: «Έχουμε στη διάθεσή μας μερικές ημέρες», τονίζει.