«Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 24.

Σε ερώτημα για την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας για οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα της μετανάστευσης, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ήταν πολύ αργά. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Σε άλλο ερώτημα για το τι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει το κόμμα του τη στιγμή που έχει ήδη αποτύχει στο παρελθόν, ανέφερε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίς το πρωί, ξεκινώντας τον κύκλο επαφών που θα έχει στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης είχε πρόγευμα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ στις 15.30 θα συναντηθεί με τον αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων και πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικόλα Σαρκοζί και το απόγευμα στον ΟΟΣΑ με τον γγ του οργανισμού Ανχέλ Γκουρία