Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη συνέντευξη του οποίου συγκλήθηκε σύσκεψη του προέδρου της κόμματος Αντώνη Σαμαρά με συνεργάτες του και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού αναφέρουν ότι «ο κ. Βενιζέλος ψεύδεται σε όσα είπε για τη ΝΔ και όσα της απέδωσε ότι ζητά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την επίτευξη των στόχων της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους».

Αποδίδουν την κίνηση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο ότι θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι την ΔΕΘ πριν ανακοινώσουν νέα μέτρα είτε για την αύξηση των εσόδων είτε για την μείωση των δαπανών.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι «όλα είναι στον αέρα» αφού η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη επίσημα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επίτευξη των στόχων.

Προσθέτουν πάντως ότι «η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της ύφεσης που ξεπέρασε το 3,5% που προέβλεπαν τον Ιούλιο αφού τώρα μιλάνε για 5% ενώ όλα δείχνουν ότι έχει πέσει έξω και στο έλλειμμα».

Τέλος οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΝΔ για το βάθεμα της ύφεσης που αποτελεί και το βασικό πρόβλημα και ότι δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι».