Στην απόλυτη ευθυγράμμιση των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνου Καραμανλή και του πρώην προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη με το κόμμα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην ομιλία του αρχηγού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό  φορολογικό απουσίαζαν δύο εξ΄ αυτών.

«Ως απλούς στρατιώτες εκλαμβάνω εγώ την αποστολή των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της ΝΔ. Δεν βλέπω το παραμικρό από κανέναν που να προδιαθέτει κάποιου είδους καχυποψία και μέσα στον χώρο τη ΝΔ και στην κοινωνία» είπε.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε κόλαφο για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και επισήμανε ότι τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση θα έχουν και συνέχεια με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και στον ΦΠΑ.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να θριαμβολογεί η κυβέρνηση άσχετα αν διαψεύδεται από τα γεγονότα». Όπως υπογράμμισε οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ότι δεν θα επιβληθούν έμμεσοι φόροι, δεν θα γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων και ότι θα «κουρευτεί» το χρέος, παραμένουν υποσχέσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.