Με μία πλούσια ατζέντα επαφών αναχωρεί την προσεχή Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Αμανατίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει εκτενή συνεργασία με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Αποδήμων, Φώτη Φωτίου, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του υφισταμένου Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκειας της επίσκεψής του, ο κ. Αμανατίδης θα αποτίσει φόρο τιμής στα Φυλακισμένα Μνήματα και ακολούθως, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων «Υψηλάντης» και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλαδιτών Κύπρου.