Με ευθεία επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη Βουλή.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει η χώρα να οδηγηθεί σε πιστωτική ασφυξία, ενώ απευθυνόταν διαρκώς προς τον αρχηγό της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε συνεχώς λόγο για «θράσος» από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη για τις συνεντεύξεις που έδωσε στην Αμερική αλλά και για τα capital controls λέγοντας «το θράσος πηγαίνει παραπέρα όταν μας κατηγορείτε για τους κεφαλαιακούς ελέγχους».

Ο κ. Τσίπρας αφού κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην… συγχύζετε καθώς «έχει και τζετ-λαγκ», του επιτέθηκε για τα wikileaks και είπε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα κάτι που «σας στεναχωρεί»

«Στόχος σας είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε πιστωτική ασφυξία», είπε και τόνισε: «Να καταλάβετε θα περιμένετε πολύ. Ιδίως με αυτές τις ακραίες θέσεις».

«Ταυτίζεστε με τις θέσεις του ΔΝΤ κ. Μητσοτάκη. Θέλετε ομαδικές απολύσεις. Συμφωνείτε απόλυτα με το ΔΝΤ και έχετε και το θράσσος να κατηγορείτε την κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν δεξιά και αριστερά με μεγάλες επιχειρήσεις» σημείωσε.

«Είναι ευτύχημα που δεν τις κρύβετε τις απόψεις σας» επεσήμανε.

«Ας σας κρίνει ο ελληνικός λαός. Βέβαια σας έχει κρίνει 3 φορές μέσα σε ένα χρόνο», είπε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «ελπίζω να μην απαντήσετε πάλι με μηνύσεις και αγωγές» και τόνισε: «Εσείς αντί για απαντήσεις φαίνεται ότι έχετε εισαγάγει την κριτική του στρίβειν δια των μηνύσεων και των αγωγών».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «προσπαθήσετε να δυσφημίσετε τη χώρα στο εξωτερικό» και έθεσε σειρά ερωτημάτων. Είπε ότι «πήρατε τη θέση της κυβέρνησης των Σκοπίων όταν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν σε πρόσφυγες. Όταν έκλεισε η βαλκανική οδός είπατε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια αλλά ότι φταίει η κυβέρνηση. Όταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα σπεύσατε να πάρετε τη θέση του ΔΝΤ. Σας ρωτώ κ. Μητσοτάκη θα ταυτιστείτε ποτέ με τις θέσεις και τις ανάγκες της χώρας;»

«Στις κρίσιμες στιγμές θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας; Θα υπερασπίζεστε διαρκώς τις θέσεις τρίτων έναντι της χώρας; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα» είπε.