Έτοιμη να παρουσιάσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα και τους τρόπους χρηματοδότησης που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την κόντρα που είχε στη Βουλή με το ΚΚΕ η υπουργός δήλωσε ότι: «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει ότι δε θα εφαρμοστεί ένας νόμος. Οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε τους νόμους και η πολιτεία έχει στα χέρια της νομικά “όπλα” για να το καταφέρει αυτό».

Είπε ότι η πλειοψηφία των ακαδημαϊκών θέλει να εφαρμοστεί κάτι «καινούριο», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τα τελευταία 30 χρόνια στο χώρο υπάρχουν οι ίδιοι μπαμπούλες και εμείς οφείλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα», προσθέτοντας ότι η ίδια θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της.

Δήλωσε ότι πιστεύει πως υπάρχει περιθώριο συναινέσεων στα μεγάλα ζητήματα, διευκρινίζοντας ότι «δεν εννοώ πρόβα συγκυβέρνησης με αυτό».

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε δυσάρεστο φαινόμενο τις παραιτήσεις υπουργών, χαρακτηρίζοντας τον κ. Παμπούκη ικανό, αλλά δε θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την απόφασή του.