«Είμαι απών διότι ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οποιοδήποτε εισαγγελέα, για οποιαδήποτε απόφαση. Και γιατί ουδέποτε δέχτηκα να μιλήσω στα τηλεφωνήματα ανθρώπων που ακούστηκαν εδώ μέσα σήμερα» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, επεσήμανε πως: «Δεν σπεύδω να προσυπογράψω απολύτως ότι το κύριο θέμα της διαφθοράς είναι η δικαιοσύνη. Πάντως σε ότι αφορά τη διαφθορά θα πω ότι το πρόβλημα που εκτέθηκε από τον πρωθυπουργό δεν απαντήθηκε».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος, σημείωσε ότι αν και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε 13 νομοθετικές ρυθμίσεις όπου εισήχθη αναδρομική απαλλαγή κατηγοριών δεν έλαβε ούτε εκεί κάποια απάντηση.

«Και οι αναφορές στη διαφθορά, αλλά και οι αναφορές στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι απολύτως εκλεκτικές. Δεν πρόσεξαν τα ίδια πράγματα ως παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσοι μίλησαν προηγουμένως; Από τις τέσσερις διοικητικές αρχές στις δύο εξελέγησαν οι αρχαιότεροι δικαστές και στις άλλες δύο εξελέγησαν δικαστές οι οποίοι ήταν τυπικά δεύτεροι, διότι εκείνοι οι οποίοι παρεμβάλλονταν είχαν δυνατότητα παραμονής μόνο για ένα έτος και έτσι αποκλείονται» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.