Η ανεργία, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, το ύψος των δαπανών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και ο συντονισμός των διαφόρων προγραμμάτων του υπουργείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, σήμερα το μεσημέρι στην Βουλή.

Το θέμα της ανεργίας, απασχόλησε ιδιαίτερα τη σύσκεψη και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κονδύλια για την αντιμετώπισή της τα οποία εκκινούν από το ύψος των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να φθάσουν στο ύψος των 4 δισ. ευρώ μέσω της αξιοποίησης «λιμναζόντων» κονδυλίων από άλλα υπουργεία.

Η κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους άξονες της απασχόλησης, της διατήρησης θέσεων εργασίας και της κατάρτισης των ανέργων, επιταχύνοντας τα προγράμματα κατάρτισης και ενισχύοντας την απορροφητικότητα των προγραμμάτων απασχόλησης .

Με δεδομένο το γεγονός ότι το τέλος της τουριστικής περιόδου «φέρνει» στο ταμείο ανεργίας 100.000 επιπλέον εργαζόμενους η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των ανέργων για το «νεκρό» από την άποψη της απασχόλησης στον τουρισμό- εξάμηνο έχοντας ως στόχο να μην μείνει αναξιοποίητο «ούτε ένα ευρώ» για τον σκοπό αυτό.