Ολομέτωπη είναι πλέον η σύγκρουση του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ με το Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την αντιπαράθεση. Με την απομάκρυνση του Χάρη Τσιόκα, ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες με φορτηγατζήδες και ταξιτζήδες, ο Γ.Ραγκούσης έστειλε το μήνυμα ότι θα απαντήσει με κάθε τρόπο στην αποδόμηση που δέχεται.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι είχε ζητήσει από την αρχή την απομάκρυνση του Τσιόκα, αλλά δεν το έκανε για να μην οξύνει την κατάσταση, καθώς ήταν εν εξελίξει η κόντρα με τους ταξιτζήδες.

Ο Χ.Τσιόκας, από την πλευρά του, επισημαίνει ότι από την αρχή δεν είχε επικοινωνία με τον Γ.Ραγκούση, ενώ και η απομάκρυνσή του δεν έγινε κατά πρόσωπο, αλλά με ένα άψυχο e-mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, η παύση του Χ.Τσιόκα έχει οδηγήσει στο «κόκκινο» τις σχέσεις Ραγκούση-Ρέππα. Η υπόθεση ανέδειξε επίσης το θέμα των γενικών γραμματέων και το «μπέρδεμα» με το Opengov. Αρκετοί υπουργοί όταν αλλάζουν υπουργείο παίρνουν μαζί τους και τους έμπιστους γραμματείς τους, ενώ όποιος έχει «αξιολογηθεί» μέσω του Opengov για μία θέση, θεωρείται ικανός για όλες.