Στο κόκκινο οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσίων υπαλλήλων για λουκέτα σε υπηρεσίες που εισπράττουν φόρους, ως απάντηση στις περικοπές μισθών και στο νέο μισθολόγιο.

Η κόντρα του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρου συνεχίζεται μέσω του Τύπου.

Σε άρθρο του στα «Νέα», ο Ηλ.Μόσιαλος χαρακτηρίζει απαράδεκτη κίνηση τη μη είσπραξη φόρων, τονίζοντας ότι όσοι δεν συστρατευθούν στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας «θα κριθούν από το δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών». Μέσω της ίδιας εφημερίδας ο κ. Παπασπύρος κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο δημόσιος τομέας να λειτουργεί με τρόπο που «θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους πολίτες, αλλά και θα ικανοποιεί εργασιακά, οικονομικά και ηθικά τους εργαζόμενους σε αυτόν».

Ο Σπύρος Παπασπύρος από την πλευρά του γράφει στην εφημερίδα ότι «η ΑΔΕΔΥ ήταν πάντοτε και είναι υπέρ των οργανωμένων, συντονισμένων, με περιεχόμενο και στόχο κινητοποιήσεων» και πως «επιχειρήθηκε μία κατασυκοφάντηση περί λευκών απεργιών».

Ο κ. Παπασπύρος κατηγορεί τον Ηλ.Μόσιαλο για «κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων», τις οποίες «ενοχοποιεί προτού εκδηλωθούν, όταν δεν έχει να μας πει λέξη για το γεγονός ότι πριν από άλλες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων είχαμε πτώση εσόδων αλλά και απόκλιση των στόχων επί των δαπανών ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονταν και η ανεργία αυξανόταν».