Για κρυφή ατζέντα στις διαπραγματεύσεις της με την Άγκυρα στο ζήτημα των 12 ναυτικών μιλίων κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα της Τουρκικής εφημερίδας «Sabah» που αναφέρονται στο υπό έκδοση βιβλίο Τούρκου πρώην διπλωμάτη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η χώρα μας αποδέχτηκε σε ορισμένα σημεία να περιοριστούν τα χωρικά της ύδατα.

Με ανακοίνωση του, ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλος, τονίζει πως εγείρονται ερωτήματα και απορίες από τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρεσβευτή ότι «η Ελληνική πλευρά δέχθηκε σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου να υποχωρήσει από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια» καθώς οι διερευνητικές επαφές στις οποίες αναφέρεται ο πρώην πρέσβης έγιναν την χρονική περίοδο όπου πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.

«Επειδή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μπολούκμπασι για το ακριβές περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η Τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος και να παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη, προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας απόψεις, από πλευράς Τουρκίας, που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο», τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και καταλήγει λέγοντας: «Οι “αναιμικές” δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που γίνονται από καιρού εις καιρόν, δεν επαρκούν πλέον…».