Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου σε ραδιοφωνικό σταθμό για την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, εκτίμησε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον βουλευτή, ο οποίος έδωσε την ερμηνεία που αφορά τις δηλώσεις του.

Ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι το σίγουρο είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γρηγοράκου, «εργάζεται και θα εντείνει αυτή την προσπάθεια, για την ανάδειξη της πολιτικής της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της ριζοσπαστικής λεγόμενης αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα».

«Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια η παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, θα δουλέψουμε για τις αξίες και τις αρχές, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ελλάδα, μ’ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος», τόνισε και υπογράμμισε:

«Οι διαχωριστικές γραμμές υφίστανται και δεν καταργούνται ούτε σε επίπεδο ελληνικό ούτε σε επίπεδο ευρωπαϊκό ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Το ζητούμενο είναι αν στις κρίσιμες ώρες μπορούν υπεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας».