Την άποψή του ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει διατύπωσε ο Νίκος Δένδιας στον απόηχο του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την 20η Δεκεμβρίου ως μία καλή ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θεωρεί την διαδικασία που ακολουθήθηκε ανακόλουθη.

«Παρόλα αυτά 400.000 άτομα έδειξαν ότι συμμερίζονται την ανάγκη ύπαρξης ενός πυλώνα στην κεντροδεξιά» τόνισε, δίνοντας το στίγμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα, σημειώνοντας πως «αυτός είναι ο χώρος που έχει μέλλον».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο κ. Μεϊμαράκης λογικά έχει προβάδισμα για το δεύτερο γύρο.

Αναφορικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τις βαθιές διαφορές των δύο κομμάτων, και τόνισε πως «αυτό που έδειξαν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι υπάρχει ανάγκη ενός εναλλακτικού πυλώνα εξουσίας».

Επιπλέον, απηύθυνε τα βέλη του στην κυβέρνηση για τη δημιουργία κομματικού κράτους, ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί έναν πολύ μικρό πυρήνα από συγγενείς, κολλητούς, ανθρώπους των ΑΝΕΛ και από το παλιό ΠΑΣΟΚ.