Σε νέα επιβεβαίωση μετά από τη χθεσινή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου της επικοινωνίας Τσίπρα – Καραμανλή προχώρησε ο έτερος προνομιακός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Αντώναρος διερωτήθηκε κατά πόσο «είναι απίθανο να πάρει ο νυν πρωθυπουργός έναν πιο έμπειρο πολικό» σημειώνοντας ότι «ζητάς τη γνώμη εκείνου που εκτιμάς».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Focus FM ο Ευάγγελος Αντώναρος επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο τους διαύλους επικοινωνίας Τσίπρα – Καραμανλή κατά τη 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου.

«Ο Καραμανλής δεν είναι ο άνθρωπος που δίνει οδηγίες, αλλά ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει με κάποιον που ζητά τη γνώμη του και ειδικά όταν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ αρνιόταν να πει καλημέρα στον κ. Τσίπρα, πράγμα, που θεωρώ ως μη συμβατό με τον πολιτικό πολιτισμό της ΝΔ. Άλλωστε ο τότε πρόεδρος του κόμματος δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο στα κομματικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί ο κ. Καραμανλής δεν παίρνει το λόγο μέσα στο Κοινοβούλιο, ο στενός συνεργάτης του απάντησε ότι «δεν μιλάει στη βουλή γιατί δεν θέλει να “καπελώσει” τον εκάστοτε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας»

Αναφερόμενος στα σενάρια οικουμενικής, ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε «πράσινα άλογα τα περί στήριξης Καραμανλή της ιδέας για οικουμενική κυβέρνηση».