Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας είχε σήμερα τετ α τετ με τον πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Κορέας, Αν Γιανγκ Τζιπ. Σκοπός της συνάντησης εργασίας, ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε ο υπουργός έδωσε έμφαση σε θέματα διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επίσης και της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα της περαιτέρω διεύρυνσης του όγκου των συναλλαγών των διμερών εμπορικών σχέσεων. Ειδικότερα, και ενόψει της επικείμενης (από 1.1.2016) ανάληψης καθηκόντων γενικού γραμματέα του ΙΜΟ από τον Νοτιοκορεάτη Κι Τακ Λιμ επεσήμανε την προσδοκώμενη δυναμική περαιτέρω θεσμικής συνεργασίας των δύο χωρών, επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΙΜΟ.

Ο Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης αναφέρθηκε σε θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας με τομείς προτεραιότητας τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Σε αυτή την κατεύθυνση, συμφώνησε στην ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων.