Στο δημόσιο διάλογο για το «πολιτικό χρήμα» παρενέβη η ΟΝΝΕΔ με το εργαστήρι ιδεών onned.gr/workshop, με στόχο «όχι να εξαντλήσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά να εκθέσει τις απόψεις της γενιάς μας, μέσω μιας διαδικτυακής ψηφοφορίας-συζήτησης στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες όπως ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης, Κ. Μητσοτάκης, Ε. Στυλιανίδης, αλλά και πλήθος ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων κ.α.».

Όπως διευκρινίζει η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωσή της, «η Δημοκρατία είναι πολίτευμα απαιτητικό. Για να καταφέρουμε να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της χρειάζεται συμμετοχή και δημόσιος διάλογος.

Χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές που όχι μόνο θα ενισχύσουν τη διαφάνεια, όπως η επανεξέταση του πλαισίου για το «πολιτικό χρήμα» αλλά παράλληλα και θεσμικές αλλαγές, που θα δώσουν νέα πνοή στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, το εκλογικό σύστημα και τη λειτουργία των κομμάτων».

Τα πορίσματα της διαβούλευσης παρουσιάζονται αύριο Τρίτη 26/7/2011 στις 7.00 μ.μ., σε ειδική εκδήλωση – συζήτηση στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Λ. Μεσογείων 15- 1ος όροφος), με τη συμμετοχή των:

Δημήτρη Αβραμόπουλου, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Α’ Αθήνας

Ανδρέα Λοβέρδου, Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Β’ Αθήνας

Άγγελου Συρίγου, επ. καθηγητή, μέλους ΔΣ «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.