«Οργισμένος και ταπεινωμένος» είναι ο κόσμος της ΝΔ σύμφωνα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και όπως είπε «κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει στη βάση της ΝΔ».

Ο υποψήφιος πρόεδρος μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε «προσχηματικά» τα αιτήματα για παραιτήσεις, αναφερόμενος στο σημερινό αίτημα του Μεϊμαράκη.

«Εμείς ζητήσαμε την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου γιατί προηγήθηκε ένα φιάσκο. Ο Μεϊμαράκης ανέλαβε την παράταξη για να την οδηγήσει στην εκλογή προέδρου. Γι’ αυτό εγώ και ο κ. Μητσοτάκης προτείναμε αλλαγή προέδρου», εξήγησε.

Αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει χρέη μεταβατικού προέδρου, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Δεν είναι λύση να οριστεί ο Πλακιωτάκης. Το καταστατικό ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχουν ιστορικά στελέχη που θα μπορούσαν να αναλάβουν, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί».

Όσο για το αν ο ίδιος σκοπεύει να παραιτηθεί, το αρνήθηκε κατηγορηματικά: «Ξεκάθαρα λέω ότι δεν παραιτούμαι, εκτός κι αν κάποιος μου πει ότι η περιφέρεια Μακεδονίας έχει κάποιο ρόλο για το φιάσκο».

«Η θέση του περιφερειάρχη είναι εκλεγμένη, δεν είναι διορισμένη και δεν είναι κομματική. Εκτός αν πούμε να παραιτηθούν και οι άλλοι από τις θέσεις βουλευτών», πρόσθεσε.

Εξηγώντας από την άλλη γιατί ο ίδιος ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη, είπε: «Δεν του ζητήθηκε η παραίτηση εδώ και 55 μέρες. Το ζητήσαμε χτες μετά το φιάσκο γιατί κάποιος πρέπει να παραιτηθεί».

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε ακόμη οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα: «Η θέση μου είναι να γίνουν εκλογές αύριο. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε 2 Κυριακές από σήμερα, ακόμη κι αυτήν την Κυριακή. Δεν είναι δικό μου θέμα οι τεχνικές διαδικασίες, αυτές θα της δει η ΚΕΦΕ. Σήμερα η ΝΔ είναι η μονή ηττημένη, βαριά ηττημένη, από το χτεσινό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «διχαστική» τη σημερινή παρουσία του Μεϊμαράκη. «Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο. Κάνει τα ίδια που έκανε ο κ. Τσίπρας: φταίγανε πάντα όλοι, εκτός από τον ίδιο».

Απατώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο κ. Μεϊμαράκης για «χυδαίες επιθέσεις», ο ίδιος απάντησε: «Έχω δεχτεί το μεγαλύτερο πόλεμο λάσπης από όλους τους υποψηφίους. Κάνω αγώνα να κρατήσω ενωμένη την παράταξη. Σήμερα τους ζήτησα να βρεθούμε. Ξέρετε ότι ο Μεϊμαράκης δεν ζήτησε το τηλέφωνο;»