Σε επιθετικές κινήσεις κινούνται οι δύο αρχηγοί των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού υπό το φόβο διαφοροποιήσεων το βράδυ στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μετά από απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη Βουλή. Μάλιστα τόνισε ότι ο κ. Νικολόπουλος μπήκε στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ και οφείλει να δώσει πίσω την έδρα, αν καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.

Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Αν και ο κ. Καμμένος λέει ότι ο βουλευτής μπήκε στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ, ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος δεν το αναγνωρίζει και λέει ότι μπήκε ως ισότιμος συνεργαζόμενος με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Νικολόπουλος ανακοίνωσε το πρωί ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο.

«Μας λέγατε ψέματα με τόσο χυδαίο τρόπο;» διερωτάται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Όπως έγραψε ακόμη στον λογαριασμό του στο twitter, «το μόνο που απέμεινε στους πολίτες είναι το σπίτι τους, τώρα θα το παραδόσετε στους δανειστές;».

«Πού είναι οι υποσχέσεις σας κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη; Τους καλέσαμε να μας ψηφίσουν, σας εμπιστευτήκαμε και μας έκαναν κυβέρνηση», αναφέρει σε άλλο μήνυμά του.

Νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το βράδυ της Πέμπτης. Όπως είπε, διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και επεσήμανε ότι είναι «υπόλογος αυτός που είχε υποσχεθεί σεισάχθεια στα χρέη».