Σε επιχείρηση… «σιδερένια πυγμή» εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η σκληρή κόντρα με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, μετά και την επιλογή της προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες του τελευταίου για απειλές για τη ζωή του από πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με έγκλειστους για τρομοκρατία και ποινικούς.

Η απόφαση για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τους δύο υπουργούς, Νίκο Τόσκα και Νίκο Παρασκευόπουλο αποτέλεσε πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Συνεργάτες του έκαναν χθες λόγο για σαφές μήνυμα σε όσους «μοιράζουν απόρρητα έγγραφα, όπως της ΕΥΠ, σαν να είναι φυλλάδια».

Τα δύο ερωτήματα που διατυπώνουν επιμόνως από το Μέγαρο Μαξίμου προς την πλευρά του Γιάννη Πανούση και τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητα είναι για ποιο λόγο ο πρώην υπουργός δεν προχώρησε στις συγκεκριμένες καταγγελίες εφόσον απειλούνταν η ζωή του όσο βρισκόταν ακόμα στον υπουργικό θώκο και το πράττει επτά μήνες μετά καθώς και πώς γίνεται έγγραφα τα οποία φέρονται να είναι διαβαθμισμένα της ΕΥΠ να βρίσκονται στην κατοχή του ενώ έχει απομακρυνθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μήνυση από Τόσκα – Πανούση

Να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν στοιχεία τα οποία φέρονται ως απόρρητα και αφορούν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση ζήτησαν με αναφορά που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικ. Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Στην αναφορά τους οι υπουργοί στρέφονται κατά παντός υπευθύνου και ο υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το γραφείο των εισαγγελέων δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί.»

Τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη τόσο κατά αυτών που παρήξαν τα έγγραφα όσο και αυτών που έκαναν την αναπαραγωγή είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας καθώς και αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί δεν μίλησαν με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

Σκληρή ανακοίνωση Πανούση βάλλει κατά Τσίπρα

Σκληρή απάντηση στην κυβέρνηση δίνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης, μετά την κίνησή της να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενη παραβίαση απορρήτου από τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων που αφορούν συνομιλίες πολιτικών στελεχών με ποινικούς ή πρόσωπα καταδικασμένα για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)

Καθηγητής

Γιάννης Πανούσης»